laupäev, 20. mai 2017

Ungru Resto & Külalismaja – kala tuleb otse merest ja toit hingest

„Siin elas vanasti see mõisnikust mereröövel ja nõukaajal oli laevastik metsa alla välja …“ – Kergelt svipsis ja rõõmsameelne kohalik külamees.

Hiiumaad väisates õnnestus linnupetet võtta sellises kohas nagu Ungru Resto & Külalismaja. Suuresadama vanas tollimajas asuvat restorani peavad noored väge täis mehed, kes ise on pärit küll mandrilt, kuid on võimelised kohaliku toidu eest iga kell võitlusesse astuma. Vähemasti tõestavad nad seda oma kokakunsti kaudu kaunis veenvalt.
Sõin hooajalist toitu – suitsutatud tuulehaug, karulaugupestoga maitsestatud pasta ja proovisin ka kohalikust kitsejuustust valmistatud kreemiga röstitud peeti. Kõik see maitses suurepäraselt.
Muidugi käis toidu juurde kohalik külm hiiu õlu, mida pruulitakse Kärdlas Hiiumaa pruulikojas. Valisin pilsneri ja seegi mekkis suurepäraselt.
Pärast einestamist võib ümbruskonnas teha väikese jalutuskäigu. Ajalooline paik on täis kontraste, alates nõukogude aegsetest sadamaehitistest ja lõpetades uhke kivist aidaga.
Kokkuvõtteks: Soovitan!

Toit *****
Klienditeenindus ****
Hinnatase ****
Asukoht ****
Vaatamisväärsused ****


2 kommentaari:

  1. Ratturid olid juba lahkunud või polnud veel saabunud? Me ise sõitsime sealt pikema peatuseta edasi.

    Vaatamisväärsustest on just seal Eesti ainus redeliga sild :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Enamik rattureist oli möödunud, nägin vaid üksikuid uitajaid, kes tundus, et olid orientiiri kaotanud. Ka üks väiksem grupp militaarsema imidžiga rattamehi tiirutas ringi ja need väntasid veel järgmisel päeval Kärdla taga metsateel, ilmselt kaotanud lootuse rattaretke põhikoosseisuga liituda.

      Kustuta

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!