pühapäev, 5. veebruar 2017

Mister Bean ei ajanudki naerma

"Maigret seab lõksu"
Tootja: BBC
Esilinastus ETV-s 4. veebruaril

Inglise krimisarjad meeldivad mulle eelkõige sellepärast, et nad on ajastutruud. Selge see, et raha mängib nende tootmisel originaalilähedase olustiku kujutamiseks suurt rolli, aga õppida on sealt nendelgi filmimeistritel, kellel suurte summadega kiidelda pole võimalik.
Igatahes ei tahaks kunagi enam kodumaistel teleekraanidel näha seriaale, kus miss Marple tuuakse sündmuskohale vene autotööstuse Ladaga või kusagil teise maailmasõja eelses olustikus vilksatab Tallinna teletorn.
Aga see selleks, krimifilmi "Maigret seab lõksu" meelitas mind vaatama hoopis legendaarse komissari osa mängiv Rowan Atkinson alias mister Bean, kes tegi nimetatud rollis elu kõige tõsisema ülesastumise kinolinal.
Minu mõte oli kogu filmi jälgides, et kas ta tõesti suudab Maigret osa mängida nii, et vaataja kordagi muiata ei saa. Et kas on võimalik, et mees, kes kogu elu on teinud niinimetatud banaanikoorenalju, suudab end ümber kehastada mõtlikuks ja juurdlevaks politseinikuks.
Kogu aeg oli selline tunne, et ühel hetkel tema tõsine mask siiski langeb ja ta saadab teisele poole ekraani oma kohtlase irve. Kuid ei saatnud, vastu pidas!
Samas, Georges Simenoni raamatuid lugedes ei kujutanud ma komissar Maigret sugugi nii tõsise karakterina ette nagu Atkinson teda esitles. Ma mõtlesin, et Maigret on selline pontsakas, natuke torssis ja seetõttu ka pisut koomiline. Ilmselt ei olnud Atkinsonil valikut, kuidas komissari mängida, sest balansseerinuna huumori ja traagilisuse vahel, oleks tema varasemate rollide mõju krimifilmi liiga kerglaseks muutnud.
Igatahes, 50ndate Pariisi olustikku viiv film oli korralik ajaviide ja jääme "Maigret' surnud meest" ootama, äkki reedab seal Atkinson vana hea mister Beani ikkagi vaatajale välja.


"Maigret seab lõksu". Kommissar Maigret osas Rowan Atkinson (keskel). 
Kuvatõmmis ERR portaalist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!