teisipäev, 22. november 2016

Make Estonia Great Again

Nüüd, kus uue valitsuse plaanid on päevavalgel,  peab tunnistama, et pikka aega oodatud purakas, mis Eestile hoo sisse annaks ja meie väikese riigi maailmakaardil kutsuvalt hõõguma puhuks, jääb kahjuks olemata.
Eks ma olen oma lootustes olnud naiivne ka – enamik valitsusest on ju needsamad vanad peerud, kes siiani on Riigikogus või Stenbocki majas oma sussi sahistanud. Miks peaks arvama, et nad suudavad nüüd midagi enamat?
Pealegi, Keskerakond ei toonud ju poliitmaastikule värsket verd, vaid ikka sedasama, aastaid verekeskuse külmlaos laagerdunud ja klompi tõmbunud reesus negatiivset, mida valitsusel kümme aastat vaja pole läinud.
Tulemuseks on limonaadivalitsus oma limonaadimaksuga, mille plekivad kinni needsamad madalapalgalised, kellele ligi 60 eurot kuus pidavat rohkem kätte jääma.
Jah, homme ametisse astuva valitsuse plaanides on ka mõndagi head, nagu õpetajate palga kasv ja muu inimeste olmet parandav. Aga öelge, milline valitsus ei ole lubanud pedagoogide palka tõsta?
Kardan, et raha ümberjagamine meie rahvast väljasuremisest ei päästa. Loen Jüri Ratta limonaadivalitsuse lubadusi üht ja teistpidi, kuid ei suuda kuskilt välja lugeda kaasakiskuvaid ja pikemaaegseid eesmärke, mis aitaks meie riigil ning rahval kasvada ning olla vaimult SUUR. 
Sellest on väga kahju.

4 kommentaari:

  1. Ma ikka vahel mõtlen, et huvitav, kas keegi päriselt ka usub seda, et igasugu poliitilistes lepetes kirjapandu üleöö teoks saab?

    Majandus- ja riigivalitsemisprotsessid ei saa toimuda ju üleöö, ka mitte aasta-paari jooksul.

    Uue valitsuse tegevuse lõppedes (kui nad püsima jäävad) hakkavad nad andma vastuseid eelmiste tarkade klubi tegude eest ja tänaste mõtete ning tegude tulemuste eest või reel sõidavad järgmised.

    Samas, kui täna ei planeeri, siis homme ei toimu ka miskit. Viimasel ajal on need nn lepped nii amorfsed, et vabalt võiks neist kopi-paste teha.

    VastaKustuta
  2. No ma ei tea. Sanglepp, sa nagu päriselt arvad, et keegi kusagilt tõmbab välja mingid geniaalsed ideed ja siis juhtub... miski??

    Eesti ühiskonda mõjutab maailma areng üsna samamoodi nagu Lätit või Itaaliat. Naised lähevad kooli ja saavad aina vähem lapsi, julgeoleku jamad kasvavad ja kaitekulutused koos nendega, kultuur amerikaniseerub, tööstus kolib kagu-aasia lapstööjõu ja robotite peale. Meil siin hõredal ääremaal on seni niigi VÄGA hästi läinud. Loota, et tuleb uus luud ja pühib midagi paremaks on... rämedalt naiivne.

    S.t. mu arust on meil kõik väga hästi võrreldes sellega, mis võib olla. Loota veel paremat ja selle eest võidelda - on tore. Aga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ma olen jah vist liiga Laulva revolutsiooni naiivsusest kantud :-) Lihtsalt liiga argiseks kisub see kõik - meie võtame raha sinult ja sinult ja anname sulle ja sulle. Isegi ERM-i avamisel räägiti rohkem betoonist, mis maja peale kulus kui tegelikust sisust. Asjade maailma grimassid.

      Kustuta
    2. Tuleviku osas on muide prognoosid kenasti olemas. Positiivseid prognoose dikteerib demograafia: sureme kiiresti või aeglaselt välja. Negatiivsetes lisandub rändekriis, kliimakriis, energiakriis, demokraatia kokkukukkumine, Vene ja Hiina ohud.

      Kui sul on jagada mõni usaldusväärne prognoos, mis Eesti riigile või rahvale kasvu ennustab, siis palun jaga!

      Kustuta

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!