teisipäev, 8. november 2016

Mälestusi Keskerakonna laupäevasest kongressist

Ma ei pea põhimõtteliselt õigeks, et linnarahva raha eest mingit nurgatelevisiooni tehakse, aga kuna kõhutunne ütles, et Keskerakonna kongressil saab kõvasti pulli, siis hoidsin teleka laupäeval Tallinna TV peal.
Kõik, mida ma sealt otseülekande vahendusel nägin, ületas tugevasti minu ootusi. Mingi „Heeringas Veenuse õlal“ ega näosaade ega ka kohalikud stand-up komödiandid ei saa vastu sellele, mida esitasid Yana Toom, Peeter Ernits ning õde-venda Heimar Lenk ja Marika Tuus-Laul. See tekst, mida ja millise miimikaga nad esitasid oli superaines, millest peaks õppima kõik meie näitlejad, kes tahavad rahvast naerutada.
Alljärgnevalt siis mõned pärlid:

Yana Toom luges ette venekeelse sms-i Reformierakonda pooldavalt vene rahvusest ärimehelt. "Ma ei hakka tõlkima (saalist kostub pahameelt) … ma oskan ka vilistada, vaja vä?"

„Panovil pandi käed raudu, viis aastat hiljem selgus, et kõik oli tühi puuks.“
Peeter Ernits

„Vaenlased ei suutnud Edgar Savisaart hävitada, aga paistab, et omad on suutnud. Nad on Edgar Savisaarele noa selga löönud!“
„Mina juhatusse ei soovi kandideerida, hääletage minu õe Marika Tuus-Lauli poolt.“
Heimar Lenk

„Nii ametivõimud kui erakonnakaaslased on Savisaare vastu - kogu kamp on ühe ratastoolimehe vastu. Tema kõrvaldamiseks on sobinud kõik vahendid. Kõigepealt kõrvaldame tema sõbrad – Priit Toobali ja Oudekki Loone, siis vallandame 16 aastat lehte juhtinud inimese.“
Marika Tuus-Laul

Kui lisame nendele tegelastele veel tervisesaatega pensionäre hullutava Viktor Vassiljevi, siis võime kokkuvõtvalt öelda, et kesikutel on Eesti huumorimaastikule väga tõsine mõju.

2 kommentaari:

  1. Kõige iroonilisem, et Savisaare minemapuksimine võib osutuda Eestile ohtlikumaks kuna maskeeritud vastasega on palju raskem võidelda kui avalikuga. Ei läinud päevagi kui hakati rääkima keskerakonna võimule laskmisest, samas pole ei sisus ega programmis neil midagi muutunud, eestivaenulik eurosaadik jätkab vene propaganda levitamist. Kui selline jutt hakkab tulema vöimupartei liikmetelt, võivad NATO liitlasedki kahtlema hakata kui mõistlik on toetada riiki, mis ise seda ei pruugi tahtagi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, sellised ohud on kahtlemata olemas ja Vene meedia juba taob trummi, kuidas Eestis saab võimu juurde nende võimupartei lepingupartner.

      Kustuta

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!