esmaspäev, 9. jaanuar 2017

Miks peab küsima asju, mis on niigi selged?

Ühiskonnauuringute Instituut tellis Turu-uuringute AS-ilt 2016. aasta teisel poolaastal omnibuss-küsitluste, millele vastas kaheksasada 18-aastast ja vanemat Eesti Vabariigi kodanikku ja millega uuriti Eesti elanikelt, mida nad oma riigi kohta arvavad ja kas Eesti Vabariigi põhiseaduses kirjas olevad punktid lähevad neile praegusel ajal korda
Ja oh üllatust! Uuringust selgus tõsiasi, et eestlaste arvates on Eesti Vabariigi põhieesmärgiks tagada rahvuse ja kultuuri säilimine.
Sellise tulemuseni jõudmiseks ei pea küll geenius olema ega uuringufirmasid palkama. Ma olen seda kogu aeg teadnud, et enamik eestlasi nii arvab, millest nüüd Ühiskonnauuringute Instituudil sellised kõhklused ja kahtlused? Kas mingid ringkonnad loodavad, et oleme eurodirektiivide mõjul rahvusena lahustuma hakanud? Või tehakse kuskil Brüsselis siiski generaalplaane rahvusriikide hävitamiseks?
Kummaline, et selliste elementaarsete asjade väljaselgitamiseks kulutatakse maksumaksja raha ja üritatakse servapidi kahtluse alla panna meie arusaamad põhiseadusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!