neljapäev, 5. jaanuar 2017

Pangaorjuse järgmine grimass

Väljavõte 1. märtsist kehtima hakkavatest SEB kasutustingimustest:
50. Kliendi andmete hulka kuuluvad kliendi ees- ja perekonnanimi, isikukood, kontonumber, mobiilinumber, samuti kliendi mobiiltelefoni kontaktandmete loetelus olevad andmed, sealhulgas kontaktandmete loetelus olevate isikute mobiilinumbrid, aadressid, e-posti aadressid jne.

Ei kujuta ette, kui paljud inimesed mõtlevad sellele, mis asi on moodne orjus. Arvatavasti mitte väga paljud ja need vähesed, kes sellele mõtlevad, ei julge piiksatada, sest kardavad kõigevägevamaga ehk pangandussüsteemiga suhted ära rikkuda – hakkad vastu, ei saa laenu, krediitkaarte jne.
Moodne orjus on „The Matrix“-i eelne periood, mis ei ole tehnoloogiliselt nii arenenud, kui ulmefilmis kujutletakse, kuid kus pankade omanike kitsas ringkond kontrollib ja suunab läbi pangandussüsteemi kogu meie elu ning tegevust. Tänaseks on kogu Eesti rahvas Rootsi pankade kontrolli all ja vabadus, mille poole iseseisvuse taastamisel püüeldi, on tegelikult näiline. Vaba kodanik, kelleks me end kipume pidama, elab ja tegutseb väga piiratud ja kontrollitud ruumis.
Ka meie eliit on näiline – vaitsust ja Riigikogu on vaja vaid selleks, et siinne rahvakilluke kontrolli all hoida ja lahustada.
Meil ei ole tegelikult enam ei majandusvabadust ega tõelisi isikuvabadusi. Lähiajal oleme kaotamas kõige tähtsamat – sõnavabadust.
Ma ei tea, mida tahab teha SEB minu sugulaste ja sõprade andmetega, aga nüüd tunnen küll, et on mindud üle piiri.
Hakkame vastu või orjame edasi?

1 kommentaar:

  1. Ei ole ühtegi eestlast laenu võtma sunnitud. Inimesed on ise olnud ahned ja raha peale kiima läinud. Põllud on maju täis ehitatud, teed autodest umbes, supermarketites pikad järjekorrad kuhjaga täis laotud ostukärudest.

    Räägiti küll, et sööme kasvõi kartulikoori. Tegelikult polnud keegi valmis pingutama. Taheti kohe ja väikese vaeva eest.

    VastaKustuta

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!