kolmapäev, 28. detsember 2016

2016. aasta TOP ja POTT

TOP

  1. Eesti presidendivalimised – Kõigile sai lõpuks selgeks tõsiasi, et Eestis ei valita presidenti, vaid tehakse president nagu naine loodi Aadama küljeluust. Presidendivalimiste protsess lõi erakondadele vungi sisse ja kääritas suurema saasta pinnale, aga loota, et nüüd läheb elu järsult paremaks, on siiski väga naiivne.
  2. USA presidendivalimised – Elu on mäng ja Trump trumpas kõik üle. Cool!
  3. Reformierakonna kukkumine – Maailmas kirjutatakse tuhandeid artikleid ja raamatuid sellest, kuidas oma naba imetlemine viib katastroofini. Loll õpib oma, tark teiste vigadest.
  4. Rail Balticu mõtestamine – Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid teised juba uue rongiga mööda anonüümseks jääda soovivat raudteed Varsavisse ekskurssioonile sõitnud.
  5. Haldusreform – Pall hakkas lõpuks veerema, aga need kohalikud kunnid on ikka ülikoomilised oma vallamaja uksepiidast kiunudes kinni hoides.
POTT

  1. Terrorism – Kusagil pole enam asu. Reisikindlustuse tariifid tõusevad ja reisile minnes tuleks kindlasti oma viimne soov kellelegi või vähemalt välisministeeriumile teada anda.
  2. Brexit – Populismi valus õppetund ehk näide sellest, mis juhtub, kui müüa tarbijaile tühja pakendit.
  3. Venemaa ja Süüria sõda – Me ei tea ikka veel täit tõde, aga Yana Toom ning Andrei Hvostov lendasid seda õnneks välja selgitama.
  4. Kobareelnõude esitamise praktika kinnistamine – Kes ei teaks, et igasugu jama saab igasuguse jamaga välja vabandada.
  5. Ermatamine või ärmatamine – Järjekordne JOKK-skeem Eesti avalikus ruumis. Süütud kannatavad, aga kannatavad ka tegijad. Karma is a bitch.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!