„Eesti uuem köök on
justkui pasteedi lakkumine põllukividelt.“ – anonüümseks jääda sooviv
toiduhuviline.
Eile õhtul õnnestus ühe jõuluürituse käigus väisata Raplamaal
Kuimetsa külas tegutsevat Ööbiku gastronoomiatalu, mille hing on peakokk ja
peremees Ants Uustalu, keda laiemalt ka mitmete kokandussaadete kaudu tuntakse.
Kuigi Tallinnast ca tunniajalise autosõidu kaugusele jääv talu
asub Kesk-Eestis, on tegemist tõelise ääremaaga soode ja metsade keskel, mille
läheduses elavad karud ja peremehe sõnul ka mõnikümmend hunti.
Asukoht on hea kontrast sellele, mis avaneb külastajale renoveeritud
talumajas, mille kunagisest jõukusest annavad aimu kõrged laed ja suured
ruumid.
Interjöör oli lihtne, hubane ja maalähedane, peremees
innustunud ning sõbralik.
Mekkida pakuti viiekäigulist õhtusööki: õuna ja selleri
remulaad, kala-püreesupp, puravikuorsotto, aeglaselt küpsetatud lambaliha
aedviljadega ja magustoiduks kookose-pohla jäätis iirisekreemi jms lisanditega.
Jookidest domineerisid väga head valged ja punased veinid ning kohalik
pohla-kadaka-džinninaps, mis pani õhtusöögile jõulumaitselise punkti.
Minu vaieldamatuks lemmikuks osutusid kalasupp ja magustoit,
aga ka teised road olid väga head.
Toitude juures meeldis eriti, et kokk ei olnud allunud aastalõpupainele
kasutada traditsioonilisi jõuluaegseid toiduaineid a la verivorst ja hapukapsad,
vaid pakkus oma parimat nägemust sellest, mida kohalikust toorainest valmistada
saab.
Kokkuvõtteks annan toiduelamuse eest 10 punkti skaalal 10 ja
kui on aega ning võimalust, siis soovitan kindlasti Ööbiku gastronoomiatalu
külastada.
Igaks juhuks märgin ära, et peakokk tõmbab köögi käima, kui
õhtusöögile laekub vähemalt 7 inimest, aga siis saate ka ekstra teeninduse.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!