teisipäev, 25. oktoober 2016

Eestil on aeg Soomega ühtida (tunneli kaudu või igatpidi)

On fakt, et Soome sugu kasvab, aga Eesti rahvastik väheneb. Põhjanaabrite statistikaameti esialgsetel andmetel ületas nende elanikkond septembri lõpu seisuga 5,5 miljoni piiri (5 501 043). Aastaks 2063 ületatakse prognooside kohaselt Soomes juba 6 miljoni elaniku piir.
Käesoleva aasta augustis aga ennustas Eesti poliitikauuringute keskus Praxis 2116. aastaks Eesti rahvaarvuks 600 000 elanikku.
Meie elatustasemest võrreldes soomlastega ma siinkohal ei räägigi, sest reformarite kuldne loosung „Viie rikkaima riigi sekka“ kuulub juba perverssuste varasalve.
Mis oleks hullem – kas manduda piltlikult öeldes tõbise ja näljasena oma rõskes hurtsikus või suruda uhkus alla ning vananeda väärikalt suurema venna kolde kõrval?
Viimane variant tundub siiski palju parem olevat. Seepärast peaks tõsiselt kaaluma Eesti-Soome liitriigi võimalusi ja seni, kuni neid kaalutakse, tuleks kiiresti rajada Tallinn-Helsingi tunnel ning muud kommunikatsioonid, mis vennasrahvaste majandused alustuseks jäädavalt kokku seoks. Nii on ehk lootust veel mõneks ajaks meie rahvakillul püsima jääda.  


Graafik: Soome statistikaamet

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!