esmaspäev, 31. oktoober 2016

Kelle pingikese otsa pääle võetakse Isamaa?

Kui erakond Isamaa end kergendamast tagasi jõudis, olid kõik kohad laua taga juba hõivatud.
„Võite oma uue programmi hanesule ja piimaga paberile kirjutada, triikrauda me teile niikuinii ei anna,“ praalis Reform.
EKRE toetas end aeg-ajalt ühelt kannikalt teisele ja sõi. Kui Isamaa üritas nende pingiotsale istuda, siis käratati üheselt „Ära trügi!“  
Vabaerakond jälle näis oma uutmoodi sulepeaga üldist tähelepanu enesele tõmbavat ja isamaalasedki nurusid: "Näita nüüd, näita!"
„Eks vaata siis!“ tõusis Keski keskmine näpp.  
Sotside poolel oli hoopis vaiksem. Need ajasid pead kokku, sosistasid ja kõhistasid naerda, aga vaesele sugulasele ruumi ei teinud.

Oskar Luts on universaalne kirjanik, kelle „Kevade“ dialooge kõlbab mugandada ka tänapäevastele teemadele. Tänu tema ajahambale vastu panevatele tekstidele on endale kuulsust hankinud nii mõnigi meie loomeinimene.
Paraku ei ole taolist kestvust ajas suutnud üles näidata IRL. Erakonnal nimega Isamaaliit oli omal ajal sisu ja hoogu, mis siis, et platsi päris puhtaks ei saadud ja nomeklatuurikommud on paljudes kohtades siiani kraani juures.
Korraks lõi seltskond särama ka peale Res Publica äraostmatutega ühinemist, aga pärast seda on kõik allamäge läinud. Enamiku erakonna pooldajate jaoks sai karikas lõplikult täis, kui Juhan Parts viimaste Riigikogu valimiste eel poe kassas erakonna raha eest kanamunadega trikke tegi. Ei olnud need silmamoondused tõsiseltvõetavad!
IRL on tegelikult poliitmaastikult kadumas. Teadlik tarbija ei lase end sellest petta, kui moodsamas ja kirevamas pakendis pakutakse endiselt kehva sisu, mille „parim enne“ on ammu möödas.
Aga soovist nime muuta võib aru saada. Isamaa on tublisti lühem kui erakonna senine nimi ja seetõttu on võimalik epitaafilt kokku hoida.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!