teisipäev, 11. oktoober 2016

Parts pagendatakse?

Eelmisel Eesti Vabariigi iseseisvusperioodil oli president Konstantin Pätsil kombeks oma poliitilisi rivaale või lihtsalt tüütuid inimesi, kes tema valitud poliitilise suuna renomeed määrisid, pagendusse saata.
Siberi avarusi ei olnud käepärast ja nii radikaalseid samme ei oleks Konstantin ilmselt astunudki, aga muu maailm oli eestlastele lahti ja nii potsatasid igasugu tülikad tegelased erinevatesse riikidesse kaunis soojadele ametikohtadele, mida omades oleks kummaline olnud Eesti Vabariiki avalikkuse ees siunama hakata. Samuti jäid oponentide käed kaugelt liiga lühkeseks, et Toompea vastu kohapeal mingeid aktsioone korraldada.
Nii näiteks toimiti paadunud sotsialisti Karl Astiga (kirjanikunimega Karl Rumor), kes kupatati 1939–1940 aastatateks Eesti Vabariigi Stockholmi saatkonna pressiatašeeks.
Sama skeem võib tänapäeval veidi moodsamal kujul toimida Juhan Partsi puhul, kes on oma jonnakuses ja vigade mittetunnistamises muutunud tagatubadele tülikaks ja võib valitsuskoalitsiooni kuuluvatele erakondade laevukestesse palju ohtlikke auke puurida. Väljakutseid tal siin ju ei ole, töötukassase ta arvele end võtnud ei ole, käib ja joriseb ainult oma teenetest Eesti riigi ees, mida me kõik väga hästi teame – Estonian Air, praamihanked, IRL-i huku äärele viinud kanamunakampaania jne.

Ühesõnaga, pole välistatud, et Parts saadetakse Euroopa Kontrollikotta ca 15 000 eurose netokuupalgaga pagendusse ja jääb ainult loota, et ta ei hakka 10 aasta pärast Eesti presidendiks kandideerima nagu Siim Kallas, kes millegipärast arvab, et sobib igasse pulma peigmeheks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!