reede, 28. oktoober 2016

Kas kurikas on auto lisavarustus või autojuhi ajuripats?

Aastaid tagasi, kuskil 90ndate lõpul nägin Tallinna kaubamajast mööda sõites sellist pilti, kus Lexuse džiibist kargas välja üks kurikaga jõmmkärakas ja virutas väikese Peugeoti juhipoolse küljeklaasi kildudeks. Väikeautos oli vanem mees, kes vajutas hirmunult gaasi ja kadus oma neljarattalisega kaubamaja nurga taha. Jõmm omakorda kihutas Tartu maantee poole. Osapooled haihtusid, nutitelefone siis veel ei olnud ja filmida seda konflikti ei saanud ning ilmselt sellesse seisu see kõik jäigi.
Vahepeal hakkas tunduma, et karmid üheksakümnendad oleks justkui möödas, aga võta näpust. Viimasel ajal kuuleb päris sagedasti liikluses kurikatega oma õigusi kehtestavatest nõrga närvikavaga jõllidest. Paljud neist meedia ja politsei huviorbiiti ei jõua, sest konflikte ei märgata filmida või siis ei soovi ohvrid juhtunust rääkida.
Mida siis nende ajukääbikutega ette võtta?
Nõuda nendelt lubade taotlemisel hulluarsti tõendit on ebareaalne.
Viharavi? Välismaistest kogemustest võib lugeda, et viharavi annab harva häid tulemusi, aga kohtud võiks kurikamehi vaimuhaiglate vahet profülaktika mõttes siiski jooksutada. Ehk ei peksa nad sel ajal vähemalt kodus naist ja lapsi.
Kinni panna? Alati pole võimalik.
Kahjuks on ainuke variant sellistele mõistus pähe panna täiega vastu anda. Ma üldse ei imesta, kui varsti kuuleme loost, kus agressiivne kurikamees lasti enesekaitseks maha. Seni on neil lihtsalt vedanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!