neljapäev, 13. oktoober 2016

Varsti läheb hirmsaks kõrvitsapuurimiseks

Globaliseerumise vastu on üksikisikul väga raske astuda. Kui ikka eestlastele kangesti meeldivad zombid ja Halloween, siis Mardi ja Kadriusku inimestel pole muud parata, kui päästa vähemalt kõrvitsate sisu, mis paljudes peredes lihtsalt prügikasti lendab.
Pakun sellepärast välja ühe lihtsa, hästi kõrvitsase kõrvitsarisoto retsepti:

50 g võid (olen asendanud ka oliiviõliga)
1 hästi peeneks hakitud keskmine sibul
Paar-kolm küüslauguküünt
300 g risotoriisi
500 g tükeldatud kõrvitsat (ca 0,5 cm läbimõõduga tükid)
2 dl kuiva valget veini
Ca 1 liiter kuuma kana- või aedviljapuljongit
Hakitud peterselli
100 g parmesani (sobib ka mõni muu kõvem juust)
Soola
Musta pipart
Muskaatpähklit (kui juhtub olema)

Hauta madalal kuumusel mõned minutid sibulat võis/õlis, lisa küüslauk ja hauta veel mõni minut, kuni sibul on klaasjas.
Lisa riis ja kuumuta paar minutit rahulikult segades.
Lisa tükeldatud kõrvits, sega ja kuumuta kõike samuti mõned minutid.
Seejärel lisa vein ja lase segul keema tõusta.
Nüüd lisa kulbiga aeg-ajalt puljongit, sega ja lase riisil paisuda, kuni maitstes avaldab riis hambale veel kerget vastupanu.
Siis lisa juust, hakitud petersell ja maitseained. Sega kõik korralikult läbi ja kanna lauale.

Söö ruttu, et zombid jaole ei saaks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!