kolmapäev, 5. oktoober 2016

Sügis paneb tervise proovile

Pole midagi ägedamat sügistormist - jahe õhk, vali tuul, ümber kukkunud puud ja lendlevad lehed on teemad, millega täita piinlikke vaikushetki, kui kipud kellegagi pikemalt juttu ajama ja selgub, et polegi nagu millestki rääkida.
Paraku kaasnevad sügisilmadega igasugu viirused, mis vaatamata vitamiinirikkale toidule ja kätepesule ikka ja jälle kipuvad kallale kargama.
Üks selline sai mu kätte ja tegi kõigepealt kurgu kibedaks, seejärel ronis mööda hingetoru natuke allapoole ja nüüd ajab seal kõditades kangesti köhima.
Tahad öelda inimestele "Tere!", aga välja tuleb "Trehh-ehh-köhh-köhh ..."
Otsustasin kõigepealt haigusega võidelda kuuma tee ja tahtejõuga, aga sellest ei olnud abi.
Siis lootsin, et küll uni ja aeg oma töö teevad, kuid ei teinud.
Ostsin esimese hooga apteegist taruvaigu-saialille tinktuuri, seda maalähedast ravumit, mida ilmselt esivanemadki pruukisid - kurguvalu kadus ära, aga ärritus neelus ja tüütu köha jäid.
Seejärel läksin Islamindi peale üle ja vahele pruukisin apteekri nõuandel ostetud Flavamedi, olles enda peale tige, et üleüldse ravimeid soetan, sest ma ei ole tegelikult ravimiusku.
Aga haige ei ole aega olla! Minu meelest on see meie aja kõige suurem probleem, et inimestel ei ole aega haige olla. Sul ei ole piisavalt mahti kuulata oma organismi ja hoolitseda oma keha eest. Tulemuseks on järgmised haigused ja meditsiinifirmade kasvavad kasumid.
Tõstan viimaste terviseks klaasi vees lahustatud köharohutabletiga. Proosit!


<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
          google_ad_client: "ca-pub-6668495292547445",
          enable_page_level_ads: true
     });
</script>


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!