laupäev, 29. oktoober 2016

Millised kingitused sind veel ärevil hoiavad?

Vaatan kalendrit ja ja näen, et aasta viimastel kuudel peab jõudma veel mõnda sünnipäevalast õnnitleda, sekka satub ka üks juubilar. Päris aasta lõpus aga vaatavad tavapäraselt jõulud vastu.
Mõlemad teemad on seotud kingituste ja kinkimisega, mis on nii mõneski mõttes problemaatiline. Häid sõpru ja lähisugulasi tahad ju ikka kuidagi eriliselt meeles pidada, aga kiire ajakulg teeb siin sageli omad korrektuurid ja nii seisadki sünnipäevalapse ukse taga, lilled ja veinipudel käes ning kaart rahasedelitega näpus – küll ta siis ise ostab, mis talle meeldib!
Pean sellist lahendust kergema vastupanu teeks, sest tegelikult tahaks kinkida midagi erilist ja sellist, mis saajat heas mõttes üllatab või aitab mõne probleemi lahendada. Enamasti ei õnnestu seda kiiresti välja selgitada ja nii leiad end mõtlemas, et millised kingitused inimesi üldse veel tõeliselt kõnetavad?
Raha? Tundub kuidagi natuke lame.
Kinkekaardid? See on nii tavaline.
Midagi meelelist nagu teatri või kontserdipiletid, spaapakett või raamatud? Natuke parem, aga võib libastuda, sest sa ei pruugi ära tabada kingisaaja meeleolu ja maitset.
Mõni nutiseade? Need muutuvad järjest personaalsemaks ja on keeruline nii-öelda lambist osta.
Pidada ennast ise kingituseks? Selleks peaks pihkudest voolama aaloe salvi nagu Ivan Orav president Pätsi kirjeldas.
Tegelikult on vist tänapäeval kõige suurem kingitus leida teiste inimeste jaoks aega ja minna külla, kas või paariks-kolmeks tunniks. Kui ise kohale lähed, siis näitad, et tõeliselt hoolid ja siis tõenäoliselt kingitud hobuse suhu ei vaadatagi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!