Pakun välja ühe särtsaka kalasupi, mida ma pimedal ajal
aeg-ajalt teen, et peletada külmatunnet, masendust ja panna veri kiiremini
käima.
Vaja läheb:
Lõhe- või forelli supikogu (kõhuääred, luud, saba, pea)
2 porgandit
2 sibulat
1 tšillipipra kaun
Terapipart
Loorebrilehte
Ingverit
1 laim
1 teelusikas mett
Paar küüslauguküünt
Varssellerit
Peterselli
Koriandrit
Peotäis riisinuudleid
1 väike purk kikerherneid
Pipart, soola
Keedan alustuseks valmis puljongi. Panen kõigepealt paari
liitri veega keema kala ja riisun pinnalt vahu. NB! Kala lõpused peab kindlasti
korralikult eemaldama! Seejärel lisan natuke soola, ühe sibula, porgandi,
tšillipipra kauna, ca 10 pipratera, loorberit, sellerivarre ja peterselli jämedamad
varreosad.
Keedan seda kupatust ca tunni ja kurnan siis vedeliku teise
potti.
Puljongi keemise ajal hautan pannil ühe sibula klaasjaks,
puhastan küüslaugu ja pöidlasuuruse tüki ingverit ning hakin peeneks
petersellilehed ja koriandri.
Puljongi kurnamisest alles jäänud porgandi ja varsselleri
tükeldan ning puhastan ka kalaluudelt söödava osa.
Lasen puljongi uuesti keema tõusta, lisades pannil hautatud
sibula, ühe laimi mahla, mee, küüslaugu ja ingveri – viimased lasen läbi
küüslaugupressi.
Seejärel lisan kikerherned, riisinuudlid ja siis puljongi
keetmisest „päästetud“ porgandi, varsselleri ja kala. Rikkalikuma supi saamiseks võib lisada krevette või valge kala tükikesi.
Kõige viimasena läheb potti hakitud petersell ja koriander. Maitsestan pipra ja soolaga.
Kõige viimasena läheb potti hakitud petersell ja koriander. Maitsestan pipra ja soolaga.
Paari-kolme minuti pärast on supp serveerimisvalmis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!