kolmapäev, 26. oktoober 2016

Särtsakas kalasupp kaamose peletamiseks

Pakun välja ühe särtsaka kalasupi, mida ma pimedal ajal aeg-ajalt teen, et peletada külmatunnet, masendust ja panna veri kiiremini käima.

Vaja läheb:
Lõhe- või forelli supikogu (kõhuääred, luud, saba, pea)
2 porgandit
2 sibulat
1 tšillipipra kaun
Terapipart
Loorebrilehte
Ingverit
1 laim
1 teelusikas mett
Paar küüslauguküünt
Varssellerit
Peterselli
Koriandrit
Peotäis riisinuudleid
1 väike purk kikerherneid
Pipart, soola

Keedan alustuseks valmis puljongi. Panen kõigepealt paari liitri veega keema kala ja riisun pinnalt vahu. NB! Kala lõpused peab kindlasti korralikult eemaldama! Seejärel lisan natuke soola, ühe sibula, porgandi, tšillipipra kauna, ca 10 pipratera, loorberit, sellerivarre ja peterselli jämedamad varreosad.
Keedan seda kupatust ca tunni ja kurnan siis vedeliku teise potti.
Puljongi keemise ajal hautan pannil ühe sibula klaasjaks, puhastan küüslaugu ja pöidlasuuruse tüki ingverit ning hakin peeneks petersellilehed ja koriandri.
Puljongi kurnamisest alles jäänud porgandi ja varsselleri tükeldan ning puhastan ka kalaluudelt söödava osa.
Lasen puljongi uuesti keema tõusta, lisades pannil hautatud sibula, ühe laimi mahla, mee, küüslaugu ja ingveri – viimased lasen läbi küüslaugupressi.
Seejärel lisan kikerherned, riisinuudlid ja siis puljongi keetmisest „päästetud“ porgandi, varsselleri ja kala. Rikkalikuma supi saamiseks võib lisada krevette või valge kala tükikesi.
Kõige viimasena läheb potti hakitud petersell ja koriander. Maitsestan pipra ja soolaga.
Paari-kolme minuti pärast on supp serveerimisvalmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!